Alles is water 3
Solas 6
Alles is water 1
Solas 3
Alles is water 8
Alles is water 4
Mens en klimaat 15

-  Op de pagina publicaties  is onderaan een filmpje van 5 minuten te zien dat door RTV Utrecht op 17 maart 2022 gemaakt is over mij en mijn werk.

- Nominatie voor de Hans Nijhof Kunstprijs 2022. 

Het doel van kunst maken is voor mij niet om het uiterlijk van de dingen weer te geven. Of iets lijkt of niet vind ik niet interessant en ook niet relevant. Juist  datgene wat achter de realiteit schuilgaat of daaraan voorbijgaat roept mijn nieuwsgierigheid op. Hiertoe zijn al mijn afbeeldingen met mijn digitale palet bewerkt.

Transfer

Ik werk met actuele thema`s: de mens die moet vluchten voor oorlog, geweld, niet mogen zijn wie je bent. En daarnaast de mens in al zijn nietigheid gezien de klimaatproblematiek waar we steeds meer mee te maken krijgen en maar moeilijk antwoorden op kunnen vinden in onze huidige wereld. 

Een vraag die voor mij een belangrijk uitgangspunt is in mijn werk en leven: Wat betekent het om Mens te zijn?

Verdriet van de aarde

Het besef dat ik als mens onderdeel ben van een groter geheel, de natuur en het universum  is mijn inspiratiebron voor deze serie werken.

Door de leef- en productiewijze van de mens verandert het landschap en wordt het nooit meer  zoals het was. Filosoof en milieu-activist Glenn Albrecht noemt dit solastalgie.

Solastalgie is te omschrijven als een diep doorvoeld verdriet over wat we de natuur en onszelf aandoen doordat we onszelf van de natuur vervreemd hebben.

Water zal de stenen breken 

Water is machtig, krachtig en prachtig en wij  en alle andere levensvormen kunnen niet zonder. Een te veel of te weinig water kan grote problemen veroorzaken en maakt dat water soms een vriend en soms een vijand is.