Mens en klimaat 15
Mens en klimaat 17
11
Fragment 1
Dwars door Europa 10

-  Op de pagina publicaties  is onderaan een filmpje van 5 minuten te zien dat door RTV Utrecht op 17 maart 2022 gemaakt is over mij en mijn werk.

- Nominatie voor de Hans Nijhof Kunstprijs 2022. 

- Atelierbezoek is op afspraak van harte welkom. 

Transfers

Je kunt op reis gaan om ergens naar toe te gaan of om ergens vandaan te zijn. Het eerste is op vakantie gaan en het tweede is moeten vluchten. Moeten vluchten vanwege oorlog, onderdrukking, natuurgeweld, etniciteit, geaardheid, godsdienst.

Alles achter moeten laten, op weg gaan, niet weten of je veilig aankomt en als overlevingsstrategie HOOP meenemen om ergens een nieuw leven weer op te bouwen, dat raakt mij. 

Die  geraaktheid is mijn inspiratiebron voor het maken van de transferseries: Dwars door Europa, Mens en klimaat en Vogelvrij. Ieder werk is opgebouwd uit diverse afbeeldingen waarvan ik delen gebruik en met behulp van mijn digitale palet tot een nieuwe compositie maak. In het uiteindelijke  beeld staat de realiteit in dienst van het willen bereiken van een kunstzinnig effect. De  afbeelding wordt overgoten met epoxyhars en daarna gemonteerd in een bewerkt metalen boxje, een voormalige kluislade.

Natuur in beeld

 Bomen en luchten, beide fascinerend! Constant aan verandering onderhevig en om te koesteren in deze tijd van natuurarmoede. 

Fragmenten

Uit een groter geheel 'week ik een deel los' en dat  bewerk ik met mijn digitale palet. Een intensief zoekproces dat uiteindelijk een nieuwe geabstraheerde compositie oplevert die in geen enkel opzicht doet vermoeden wat de oorsprong is geweest.